Sporting Liești: Stabilitate, ambiție și performanță – Secretele unei echipe de succes din Liga a III-a!

Sub conducerea experimentatului profesor Cătălin Savu, Sporting Liești a reușit o performanță remarcabilă în Liga a III-a, câștigând grupa de play-out și avansând pentru prima oară în istoria clubului în faza play-off. Cu un buget modest, echipa a demonstrat caracter și ambiție, oferind satisfacții fanilor devotați.

Am stat de vorbă cu antrenorul Cătălin Savu pentru a afla mai multe despre sezonul recent încheiat, dar și despre obiectivele ambițioase pentru viitor:

-Domnule profesor Savu, ați preluat echipa anul trecut și ați terminat pe primul loc în play-out. Acum, sub conducerea dumneavoastră, Sporting Liești a jucat play-off-ul pentru prima dată. Ce planuri aveți pentru sezonul viitor?

CS: “Este adevărat, am crescut constant de la an la an, iar acest lucru ne obligă să ne stabilim obiective mai îndrăznețe pentru sezonul 2024-2025. Vom stabili obiectivul final împreună cu conducerea clubului, dar sunt convins că va fi unul ambițios. Acum avem experiența necesară, iar componența seriei va juca un rol important în stabilirea țintelor.”

-Cum evaluați sezonul recent încheiat pentru Sporting Liești?

CS: “A fost un sezon foarte bun, ținând cont de calificarea noastră în premieră în play-off. Sezonul regulat a fost extraordinar, iar în play-off am putut mai mult. Din păcate, accidentările și oboseala acumulată și-au spus cuvântul. Sunt convins că am fi putut obține rezultate mai bune dacă lotul era complet valid.”

-Ați avut un meci sau un moment memorabil pe parcursul sezonului? Există unul care vă provoacă regrete?

CS: “Au fost multe momente frumoase, dar și meciuri dificile. Fiecare meci ne-a adus ceva nou, ne-a învățat ceva. Important este că am luptat mereu cu dăruire și am demonstrat un spirit de echipă exemplar.”

-Când este programată reunirea lotului și meciurile amicale?

CS: “Reunirea lotului este programată pentru începutul lunii iulie. Vom stabili cel puțin 6 meciuri amicale până la startul campionatului, la care se vor adăuga și meciurile din Cupa României.”

-Care este percepția publicului asupra echipei după 11 sezoane consecutive în Liga a III-a?

CS: “Avem un public fidel care ne este alături mereu, la bine și la greu. Ne susțin necondiționat și știu că dăm totul pe teren pentru a câștiga. Uneori reușim, alteori nu, dar ei sunt conștienți de faptul că ne confruntăm cu echipe care au bugete mult mai mari.”

-Ce factori au contribuit la stabilitatea echipei Sporting Liești în Liga a III-a timp de 11 sezoane consecutive?

CS: “Stabilitatea echipei se datorează mai multor factori: seriozitatea echipei și a conducerii, stabilitatea financiară, sprijinul necondiționat al domnului primar Iulian Boț, al consiliului local Liești, al domnului Maricel Scarlat , al domnului Daniel Dinu și al domnului președinte Matei Dorinel. Toți aceștia au contribuit la crearea unui climat favorabil performanței.”

-Care este poziția Sporting Liești în clasamentul bugetelor din Liga a III-a?

CS: “Din punct de vedere al bugetului, ne aflăm pe o poziție defavorizată. Nu ne putem compara cu echipe precum CSM Focșani, Metalul Buzău, Unirea Braniștea sau CSM Râmnicu Sărat. Totuși, compensăm prin seriozitate și prin faptul că nu am avut niciodată probleme financiare.”

”Suntem siguri ca vom avea un sezon bun și in următorul campionat și nu vom dezamăgi. Chiar cred ca vom fi din nou surpriza plăcută a seriei”

Related articles

Comments

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă un comentariu!
Introduceți aici numele

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.