CSM Arcada își pierde uriașul: Vasile Talpă nu va mai evolua pentru vicecampioana României

Vasile Talpă, cel mai înalt jucător din Divizia A1 masculină (2,14 m), nu va mai evolua pentru vicecampioana României în sezonul 2024-2025. Anunțul despărțirii vine după cinci sezoane consecutive petrecute de Talpă la CSM Arcada.

O poveste de succes la Galați

Originar din Republica Moldova, Talpă a sosit la Galați în 2019, după un sezon la Știința Explorări Baia Mare. Integrarea sa rapidă a dus la obținerea a patru titluri de campion al României, Cupa României și Supercupa României.

“Galațiul este a doua mea casă sau, ca să vorbesc doar din punctul de vedere al sportivului, aici este casa mea și voi da totul pentru a câștiga noi trofee. În sezonul acesta am avut unele probleme medicale, dar sunt pregătit să trec peste orice pentru ca suporterii noștri să aibă noi motive de mândrie!”, spunea Vasile pentru pagina de facebook CS Arcada în vara anului trecut.

Voleibalist din întâmplare!

Originar din satul Târșiței, raionul Telenești, Republica Moldova, Vasile Talpă, 32 de ani, a ajuns din întâmplare să practice voleiul de performanță. Acesta a povestit că după ce a terminat școala din sat a mers să-și satisfacă serviciul militar, iar ulterior își câștiga existența muncind în construcții.

Actualul voleibalist a fost descoperit de antrenorul Sergiu Petică, cel care pregătea echipa Universității de Stat din Moldova. ”Eu mi-am procurat apartamentul de la firma de construcții la care lucra Vasile. El a fost cel care a pus în apartament parchetul-laminat. Când a intrat în apartament, s-a aplecat foarte mult ca să intre pe ușă. Bineînțeles că l-am invitat să vină la USM și să facă parte din echipa noastră”, notează site-ul ziarulnaional.md, despre debutul în voleiul de performanță a lui Vasile Talpă.

De când s-a alăturat celor de la CSM Arcada basarabeanul a câștigat de patru ori titlul de campion al României, Cupa României și Supercupa României. Vasile Talpă este și component al echipei naționale a Republicii Moldova.

Related articles

Comments

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă un comentariu!
Introduceți aici numele

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.