Oțelul Galați urcă în clasamentul academiilor FRF, dar riscă amendă!

Federația Română de Fotbal a publicat recent clasamentul academiilor din țară pe anul 2024, unde trei echipe din Galați își fac remarcată prezența. Cea mai bine clasată este SC Oțelul Galați, care ocupă locul 36 la nivel național, o poziție cu o treaptă mai sus față de anul precedent.

Performanță cu risc de amendă

În ciuda avansului în clasament, Oțelul riscă să fie sancționată de FRF din cauza faptului că nu a atins pragul minim de 75 de puncte impus de federație pentru licențierea în Liga 1. Cu un total de 65.7 puncte, clubul se încadrează în categoria echipelor care vor primi o amendă de 100.000 lei, conform FRF. Banii colectați de la cluburile sancționate vor fi redistribuiți în mod egal către echipele din Liga de Tineret și Liga Elitelor U17 care respectă baremul impus.

Oțelul, deasupra nou-promovatelor din Superligă

Deși nu a atins punctajul minim, Oțelul rămâne totuși singura echipă din Galați din Superligă prezentă în topul primelor 40 de academii din țară. Cele două nou-promovate, FC Gloria Buzău (locul 36 cu 64.47 puncte) și Unirea Slobozia (locul 41 cu 60.02 puncte), se află pe poziții inferioare în clasament.

Alte două academii gălățene în clasament

Pe lângă SC Oțelul, alte două entități din Galați se regăsesc în ierarhia academiilor de fotbal din 2024. Școala de Fotbal Oțelul Galați, campioană națională U15, ocupă locul 91, în timp ce Liceul cu Program Sportiv se clasează pe locul 92.

Criteriile de clasare

Clasamentul academiilor a fost realizat pe baza a opt criterii, cu ponderi diferite:

Strategie și filozofie: 10.5%
Echipe și jucători: 12.7%
Staff tehnic: 19.5%
Staff suport: 7.1%
Antrenamente și meciuri: 9.2%
Infrastructură și facilități: 20.5%
Rezultate: 20.5%

Related articles

Comments

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă un comentariu!
Introduceți aici numele

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.