Selecționata U15 Galați a câștigat Regiunea 2 de la Turneul Speranțelor

424

Pentru al doilea sezon consecutiv Selecționata județeană sub 15 ani a câștigat zona doi de la Turneul Speranțelor. Despre succesul selecționatei gălățene am vorbit cu antrenorul echipei, Gheorghiță (Dan) Popa.

-Ce este Turneul Speranțelor?

-Turneul Speranțelor este o competiție organizată de Federația Română de Fotbal la nivel național, obiectivul final fiind formarea lotului național la “U”15. Consider și felicit totodată F. R. F. pentru această inițiativă care se dovedește de la an la an extrem de benefică pentru fotbalul juvenil, reușind să resusciteze într-o măsură considerabilă fotbalul la acest segment, ceea ce duce la o emulație profundă în rândul cluburilor sportive, copiilor și juniorilor, etc.

În aceiași măsură felicit și conducerea A. J. F. Galați pentru implicarea și organizarea ireproșabilă de care au dat dovadă începând de la selecție și până la ultimul joc oficial. Un aport important a fost adus și de Referentul Zonal, Adrian Oprea, el fiind factorul decizional în relația cu F. R. F.

-Care este forma de organizare a competiției?

-Ca și organizare vă pot spune că la nivel național s-au făcut 8 regiuni pe toată țara. Fiecare regiune în parte fiind alcătuită din 6 județe. Județul Galați a fost inclus în regiunea numărul doi alături de județele: Constanța, Buzău, Brăila, Vrancea și Tulcea, jucându-se 10 etape tur – retur. La finalul acestui an competițional am terminat pe primul loc, pierzând un singur joc (la Buzău). În aceeași regiune doi, și cu aceleași județe în componență, anul trecut am terminat competiția tot pe primul loc, singura diferență este că nu am pierdut nici un joc, reușind la final să fim pe primul loc fără înfrângere.

-Al doilea titlu regional consecutiv?

-Pentru mine personal este al doilea an consecutiv ca antrenor la Selecționata Județului Galați, terminând pe primul loc în ambii ani competiționali cu două generații diferite, vă pot spune că a fost o provocare încă de la început și va rămâne o provocare mereu. În ceea ce mă privește pot spune că împreună cu Referentul Zonal și conducerea A. J. F. Galați s-a muncit foarte mult, s-a pus suflet în tot ce s-a realizat, începând de la selecție, această selecție s-a făcut în mai multe etape în tot județul Galați.

-Cum s-a desfășurat selecția?

-Această selecție s-a făcut în mai multe etape în tot județul Galați. Au fost organizate acțiuni de selecție la Galați unde au fost chemați copii din oraș și din comunele apropiate, următoarea acțiune de selecție a fost organizată la Tecuci, pe Stadionul Municipal, unde au fost chemați copii din localitate și din comunele apropiate, până la Ivești, Liești. Prin aceste două acțiuni de selecție s-a acoperit aproximativ tot teritoriul județului Galați. Au urmat alte 3 acțiuni de selecție organizate la Galați unde au fost chemați toți copii nominalizați în teritoriu într-un sistem eliminatoriu de la o etapă la alta, în final au rămas pentru formarea Selecționatei Județului Galați 2005 un număr de 30 de copii. Pentru cristalizarea lotului Selecționatei Județului Galați 2005 au urmat 5 – 6 jocuri amicale. În final s-au ales primi 17 cu care am decis să plecăm la drum, selecția fiind în continuare în vizorul meu până spre finalul competiției.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal