De la penultimul loc la semifinale! CSM Galați își păstrează locul în Liga Națională

181
foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Cotată cu șansa a doua înainte de seria cu CSM Târgu Jiu, după locul 17, penultimul, de la finalul sezonului regulat, echipa de baschet de la CSM Galați a răsturnat toate calculele și a învins formația gorjeană în seria decisivă pentru evitarea retrogradării.

Meciul de care depindea salvarea de la retrogradare a trupei lui Florin Nini a fost câștigat de formația gălățeană, scor 91-80, la Sala Sporturilor Dunărea, cu cei de la CSM Târgu Jiu.

Jocul patru al seriei cu CSM Târgu Jiu a început cu un parțial echilibrat. CSM Târgu Jiu a câștigat sfertul de deschidere, scor 24-23, după un parțial în care CSM Galați a condus până în ultimele momente. Gorjenii au intrat cu un ușor avantaj la pauza mare, 46-42, asta după ce au câștigat sfertul secund cu scorul 22-19. Echipa din Târgu Jiu a făcut un sfert al treilea mai bun, iar înaintea sfertului decisiv avea un avans de cinci puncte, scor 66-61, după ce au avut chiar +8 pe tabelă 66-58.

Jucătorii lui Florin Nini și-au asigurat locul în viitoarea ediție a Ligii Naționale după ce s-au impus în sfertul patru într-o manieră categorică, 30-14. Prima dată gălățenii au egalat la 66 după o aruncare de trei puncte a lui Nelson. După câteva momente de egalitate cei de la CSM Galați au reușit un parțial 9-0 cu care s-au instalat decisiv la conducere, scor 80-71. În finalul meciului CSM Galați și-a fixat avansul la 11 puncte, ecart cu care a și fost încheiat meciul.

Marius Ciotlăuș, cu 18 puncte, a fost cel mai bun marcator de la CSM Galați. Shakem Jaleel Johnson a contribuit la victorie cu 15 puncte, Ja Cor Danik Nelson și Andrei Calenic au reușit câte 13 puncte, Robert Katrishen Planutis și Jaylon Christopher Tate au marcat câte 11 puncte, iar Jan Razdevsek a marcat 10 puncte.

În următoarea fază a LNBM, semifinalele play-out-ului, CSM Galați va juca cu învingătoarea dintre CS Vâlcea și CSM Focșani. Meciul cinci, decisiv, al seriei este programat pentru 20 aprilie, la Vâlcea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal